Trøndertrøkk og Valdrestakt

Duoen Marit Vestrum (fele) og Bente Midtsveen (trekkspell) speller opp til svingende gammeldans.

 Marit og Bente speller tradisjonell gammeldans på fele og trekkspell, både fra sine heimtrakter Nord-Trøndelag og Valdres samt gammeldans som var allment kjent på 1900-tallet. Under konserten knyttes musikken sammen med historier om spellmenn og hendelser fra før i tida, og duoen har alltid som mål å spille lokale slåtter og fortelle lokale historier fra det området de turnerer i. Marit er fra Levanger i Trøndelag og Bente fra Nord Aurdal i Valdres. Begge har vokst opp i familier med mye musikk og fått gammeldansen inn med morsmelka. De begynte å spille sammen da Marit flyttet til Oslo i 2005, og har etter det hatt en forkjærlighet for å spille på institusjoner for eldre. 

  • Link til youtube-film av Spaserstokkonsert sendt ut til sykehjem i Steinkjer kommune av Hilmarfestivalen 2020. Del 1 og del 2.

Dere kan lese mer om Bente Midtsveen her.

Mågruppe:  Passer godt for den kulturelle spasertokken, men også publikum som er interessert i gammeldans generelt og tradisjonsmusikk fra Trøndelag og Valdres.

Lengde:  ca 40 - 45 min, men kan spelles kortere eller lengre alt etter ønske. Utstyr: 2 stoler. Musikkinnslagene trenger ingen lydforskning om ikke rommet er stort og med tørr akustikk. Praten må ofte mikses opp.

Honorar: I utgangspunktet følger vi Creos minstesats, men er åpen for rabatter hvis man får mange konserter i samme periode.

Vi er bosatt i Oslo og vi har tilgang til bil.


Under kan dere se en film av konserten Trøndertrøkk og Valdrestakt del 1 og del 2. Den ble spelt inn i forbindelse med DKSS-turne under Hilmarfestivalen november 2020.Film og lyd: Voldseth media og scenemann.no

Foto: Bente Midtsveen