Om image
Marit Vestrum er opprinnelig fra Levanger i Trøndelag, og er i dag bosatt på Holmlia i Oslo. Hun er utdannet folkemusikkpedagog og kulturarbeider ved Høgskolen i Telemark og har hovedfag i etnomusikologi fra Universitetet i Bergen.

Marit lærte å spelle fele av far sin Johan Vestrum, og vaks opp med folkemusikk- og gammeldanstradisjonen på Innherred. I sin yrkeskarriere har hun i mange år arbeidet som pedagog i felespell for barn og voksne. I tillegg har hun siden 1997 jobbet med dokumentasjon av tradisjonsmusikere og -dansere i gamle Nord-Trøndelag fylke, og vært initiativtaker til og sentral i etableringa av Folkemusikksamlinga i Nord-Trøndelag. Marits' interesse for folkemusikk- og folkedansarkivene har ført til flere produksjoner av forestillinger og konserter hvor skatter fra arkivene levendegjøres.

Hun har tidligere også jobbet som rådgiver for kappleiker, spel- og dansarlag og arrangører i FolkOrg, og som daglig leder i Folkeakademiet Viken. I dag er hun både frilansende musiker og pedagog, og ansatt som arkivformidler og prosjektleder for Arkivformidling Trøndelag ved Norsk Senter for Folkemusikk og Folkedans i Trondheim.

KJERNEKOMPETANSE
- Folkemusiker på fele og bratsj med kompetanse innen tradisjonsområdene nordlige Trøndelag og Akershus med vanlig fele som instrument.
- Formidler og produsent spesielt rettet mot målgruppa eldre og barnehage
- Felepedagog for barn, unge og voksne
- Kompetanse innen arkiv for folkemusikk og folkedans og historisk dokumentasjon av tradisjonsmusikk
- Etnomusikologisk fagfelt med spesialisering på eldre arrangementsteknikker av polsdans fra Midt-Norge, polsdans fra grensetraktene i Trøndelag og Jämtland, og gammeldanssving.
- Kompetanse innen prosjektledelse, frivillige organisasjoner og arrangørvirksomhet.

Foto: Magne Vestrum