LUM FUM BUDLI-BU...

I barneforestillinga LUM FUM BUDLI-BU... møter vi Marit og Guro som er venner og uvenner om hverandre, i sin iver etter å fortelle og spille for publikum. Historier om gamle tradisjoner, skapninger, dyr og folk veves sammen med folkedansrytmer, stemninger og estetiske elementer og kvaliteter fra folkemusikken og folkedansen. Vi møter skikkelser som sæterjenta som ble vekt av huldra, prinsessa med gullterningene og jenta som åt opp grauten til fjøsnissen. Til slutt er elevene med og får lære ei sangregle og noen av danserytmene fra forestillingen.

Vestrum og Gjerstadberget har til denne forestillingen plukka ut materiale spesielt egna for barn fra folkemusikkarkivet i Akershus, og et utvalg av de mange fortellingene etter Anna Monrad (født i 1886 på Nes i Akershus – lenke til bok: https://mia.no/gamlehvam/anna-monrads-fortellinger). 

I tillegg til at de Vestrum og Gjerstadberget er folkemusikere, er Vestrum også arkivformidler, etnomusikolog og musikkpedagog, og Gjerstadberget barnehagelærer, scenekunstner og førstelektor i drama med spesialisering innen scenekunst for barn. De har de siste årene fordypet seg i formidling av lokal folkemusikk, folkedans og kulturarv til barnehagebarn i Akershus, Oslo og omegn. Sammen med den svært erfarne Irene Waaler Lecomte på regi er dette materialet for første gang satt i scene 


Idé og produksjon: Guro Erika Trøseid Gjerstadberget og Marit Vestrum 

Utøvere: Marit Vestrum (fele) og Guro Erika Trøseid Gjerstadberget (trerader) 

Regi: Irene Waaler Lecomte 

Scenografi: Christine Lohre 

Syer: Stine Bergo 

Snekker: Marius Essebaggers  


Booking: 

Guro Erika Trøseid Gjerstadberget, mob 92841656, mail: gurouro@gmail.com

Marit Vestrum, mob 45214352, mail maritvestr@outlook.com


Samarbeidspartnere: Riksscenen, Akershus Musikkråd og Gamle Hvam Museum Støttet av Norsk Kulturråd, Norsk Scenekunstbruk, Riksscenen og Seanse - Senter for kunstproduksjon ved Høgskulen i Volda.

Torshovloftet august 2022.