Oslohjerter - på dans i hovedstaden

Med enkle virkemidler og godt humør, formidles folkekjær gammeldans- og slagermusikk som ble populær via radio og plateinnspillinger på 1900-tallet. Musikken formidles med historier om kjente utesteder og spillemenn som har virket i Oslo og i bygdene på Østlandet. Eksempel er navnebrødrene Erichsen fra Grünerløkka, Ottar Akre som med sin trio spelte på Oslos utesteder som Grandkjelleren og Original Pilsen og Kåre Korneliussen som gjorde valsen «Oslohjerter» kjent. Duoen Bente Midtsveen (trekkspill) og Marit Vestrum (fele) presenterer svingende og god dansemusikk som setter seg i kroppen uansett om du kan danse eller ikke. Konserten kan lett tilpasses ulike publikumsgrupper ved å justere mengde prat og musikk.

Dere kan lese mer om Bente Midtsveen her.

Målgruppe: Passer godt for den kulturelle spaserstokken, men kan også passe godt for publikum som er interessert i historien til trekkspillets store popularitet i Norge på starten på 1900-tallet, og god trekkspillmusikk.

Lengde: ca 40 - 45 min, men kan spelles kortere eller lengre alt etter ønske. Utstyr: 2 stoler. Musikkinnslagene trenger vanligvis ingen lydforsterkning om ikke rommet er stort og med tørr akustikk. Praten må oftest mikkes opp.

Honorar: I utgangspunktet følger vi Creos minstesats, men er åpen for rabatter hvis man får mange konserter i samme periode.

Vi er bosatt i Oslo og har tilgang til bil.


Film og bilder: Bente Midtsveen

Fra konsert 1. desember 2022 ved Seniorhus Pastor Fangens vei 22