Beklager, registreringen ble avsluttet.

I forbindelse med vandreutstillinga «Dans med oss!» arrangerer vi «Rørospolsen – en Arkivdansekonsert» på Rørosmuseet 24. februar kl. 15:30.


  • Dato: 24.02.2023 15:30
  • Sted Lorentz Lossius Gata 45, Røros, Norge (Kart)
  • Mer informasjon: Rørosmuseet

Beskrivelse

Gjennom samtaler, visning av arkivopptak, og levende dans og musikk fra noen av dagens beste utøvere og tradisjonsbærere, skal vi gi publikum innblikk i Rørospolsens mangfold og utvikling. Det blir også samtaler om hvorfor polsen er så aktuell for dagens utøvere. Dette er et deltakende arrangement der publikum inviteres til å ta del i dansen.

Medvirkende er spellemennene Tron Steffen Westberg og Magne Haugom, danseren Torill Jørgensen og danseren og musikeren Rolf Feragen. Seniorforsker Siri Mæland og arkivformidler Marit Vestrum fra Norsk senter for folkemusikk og folkedans er ansvarlig for presentasjon av arkivopptak og samtaler med musikerne og danserne.

Arkivdansekonserten er en opplevelse der hele familien kan få muligheten til å danse, la seg underholde, oppleve og erfare mangfoldet i tradisjonsmaterialet. Vi skal sammen sette verdi og status på en dans som er en inkluderende og mangfoldig kulturarv. Kanskje blir det lettere å forstå hvorfor den er relevant også i dag og for dagens ungdom. Hva er det med Rørospolsen som bringer frem engasjement, glede og smil på dansegolvet?  


Om konseptet

Arrangementets form tilrettelegger for formidling av både kunnskap i, og kunnskap om utøvelsen av Rørospols som immaterielle kulturarv. Publikum får gleden av å oppleve kulturarven og den relasjonelle opplevelsen av å danse sammen. Gjennom å kombinere faglig formidling og elementer hentet fra den tradisjonelle, uformelle møteplassen for samværsdans, som for eksempel et forsamlingshus, gjør Arkivdansekonserten arkivmateriale relevant på nye måter.

Rørosmuseet og Folkemusikkarkivet for Rørosområdet samarbeider her med Sff sine prosjekter Museene danser og Arkivformidling Trøndelag. Arkivdansekonserten ble først gjennomført høsten 2021 – som et samarbeidsprosjekt mellom Sff, musikere og dansere fra Røros, og TrondheimFOLK.

Adgang til arkivdansekonserten er inkludert i inngangsbilletten til Smelthytta.