Beklager, registreringen ble avsluttet.

Marit Vestrum og Bente Midtsveen speller konserten Oslohjerter 2 - på dans i hovedstaden for Den Kulturelle Spaserstokken i Oslo kommune mellom 6. til 10. februar 2023.


  • Dato: 06.02.2023 11:00 - 10.02.2023 14:00
  • Sted Kunngjøres

Beskrivelse

Oslohjerter 2 - på dans i hovedstaden

Med enkle virkemidler og godt humør, formidles folkekjær gammeldans- og slagermusikk som ble populær via radio og plateinnspillinger på 1900-tallet. Musikken formidles med historier om kjente utesteder og spillemenn som har virket i Oslo. Visste du at fem modige trekkspillere inviterte selveste kongen og dronningen på trekkspillkonsert i Store Losjens sal? Det skjedde i 1917 og danner opptakten til trekkspillets popularitet i flere tiår.

Duoen Bente Midtsveen (trekkspill) og Marit Vestrum (fele) presenterer svingende og god dansemusikk som setter seg i kroppen uansett om du kan danse eller ikke.

Musikerne
Bente Midtsveen (trekkspill) og Marit Vestrum (fele) er begge bosatt i Oslo. De begynte å spelle sammen i 2005, og har spilt mange konserter på ulike arenaer siden den gang. Hovedvekten av repertoaret kommer fra folkemusikk og gammeldans-sjangeren.

Bente Midtsveen

Er opprinnelig fra Nord-Aurdal i Valdres. Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med akkordion/trekkspill som hovedinstrument. Hun har også medvirket på flere plateutgivelser, bl.a. «På gammeldans-sporet» (2020) med egne komposisjoner, «Fra Prøysen til Piaf» med sanger Ellen Omdal Milsom (2016) og «Danser i gammel stil av Severin Jevnager» (2016) og «Anders Sørensen - 200 år» (2021) med Håvard Svendsrud ensemble. Sjangermessig er Bente allsidig, og i tillegg til å ha føttene godt planta i gammeldans og jazz/swingmusikk på trekkspell, speller hun også argentinske tangoer, latinske rytmer, balkanmusikk og klassisk musikk.

Marit Vestrum

 Er opprinnelig fra Levanger i Trøndelag. Hun er utdannet pedagog innen folkemusikk og kulturarbeider ved det som den gang het Høgskolen i Telemark, studert folkedans ved NTNU, og hovedfag i Etnomusikologi ved Universitetet i Bergen. Hun speller fele og bratsj og har vokst opp med gammeldans- og folkemusikktradisjonen fra Innherred. I 2018 gjorde hun et dokumentasjonsprosjekt med «Gammeldanssving» på trekkspill. I dag er Marit 50 % ansatt som arkivformidler ved Norsk senter for folkemusikk og folkedans, og 50 % folkemusiker og pedagog. Hun spesielt glad i å levendegjøre gamle opptak og kulturarv fra svunne dager og har i den forbindelse både medvirket i og vært medprodusent av forestillinger og konserter som har turnert gjennom Rikskonsertene, Den kulturelle skolesekken og Den kulturelle spaserstokken. Marit har medvirket i to plateproduksjoner: «På tvärs» - folkmusik från Mittnorden 2008 og «Heimklang» med NT-Folk 2021.

Les mer om Den Kulturelle Spaserstokken i Oslo kommunes program høsten 2022 og våren 2023 her.