Beklager, registreringen ble avsluttet.

For andre gang har Norsk senter for folkemusikk og folkedans med prosjektet Arkivformidling Trøndelag arrangert turné med «Musikalsk lokalhistorie - konsert og arkivdykk» sammen med Hilmar året rundt.


  • Dato: 05.02.2024 19:30
  • Sted Fjøset på Nyrønningen Storbudalen 56, Budal (Kart)

Beskrivelse

Kom og opplev en underholdende og stemningsfull kveld hvor publikum får oppleve både fortidas og dagens utøvere innen trøndersk tradisjonsmusikk og -dans. Med en unik kobling mellom konsert med folkesangeren Synnøve Brøndbo Plassen, folkemusikeren Torfinn Hofstad og presentasjon av spennende film- og lydopptak fra arkivet med Marit Vestrum, blir dere tatt med inn i en verden av vakker musikk, sang og dans med dype røtter i det trønderske lokalsamfunn. Arkivmateriale med spell-, sang- og danseopptak er tilpasset hver av de 5 bygdene konserten besøker i løpet av turneen.


Denne konserten har de i tillegg fått med seg Budals egen folkesanger og felespeller, Ingrid Storlimo. Ingrid er en av få som bruker folkemusikken fra Gauldalen i dag. Hun er aktiv i flere konstellasjoner, og ga i 2021 ut plata "Bak vesterfjeldet", med musikk fra Gauldalen.

Det er bare å glede seg! VELKOMMEN!


Medvirkende:

Synnøve Brøndbo Plassen, sang

Torfinn Hofstad, fiol og gitar

Marit Vestrum, arkivpresentasjon og fiol

Ingrid Storlimo, fele og sang