Beklager, registreringen ble avsluttet.

LUM, FUM, BUDLI-BU... besøker den tradisjonelle Gamle Hvamsdagen som arrangeres sammen med Gamle Hvams venner og SAFFA. Tunet fylles med musikk, dans, tradisjonsmat, håndverk og glade mennesker.


  • Dato: 21.08.2022 12:00 - 21.08.2022 16:00
  • Sted https://mia.no/gamlehvam/gamle-hvamsdagen-2022 (Kart)

Beskrivelse

Guro Trøseid Gjerstadberget og Marit Vestrum kommer med en helt ny barneforestilling. Gjennom slåtter, sanger, regler og fortellinger får du være med inn i en fargerik verden hvor vi undres over hva som har vært, hva som er, -og hva som kanskje kommer? Vi møter mennesker, dyr og vesener som er både morsomme, spennende og litt skumle. Ja, både litt lum, fum og budli-bu...! Passer for barn fra 3 - 9 år.

Marit Vestrum – fele
Guro Erika Trøseid Gjerstadberget – trerader

Idé og produksjon: Guro Erika Trøseid Gjerstadberget og Marit Vestrum

Regi:Irene Waaler Lecomte
Scenografi: Christine Lohre
Syer: Stine Bergo
Snekker: Marius Essebaggers

De har plukka ut materiale spesielt egna for barn fra folkemusikkarkivet i Akershus, og et utvalg av de mange fortellingene etter Anna Monrad (fra Nes i Akershus). Vestrum også arkivformidler og musikkpedagog, og Gjerstadberget barnehagelærer, scenekunstner og førstelektor i drama med spesialisering innen scenekunst for barn. Vestrum og Gjerstadberget har de siste årene fordypet seg i formidling av lokal folkemusikk, folkedans og kulturarv til barnehagebarn i Oslo og omegn. Sammen med den svært erfarne Irene Waaler Lecomte på regi, setter de dette materialet for første gang i scene. 

Samarbeidspartnere: Riksscenen, Akershus Musikkråd og Gamle Hvam Museum

Støttet av Norsk Kulturråd, SPENN/Norsk Scenekunstbruk og Seanse - Senter for kunstproduksjon 

Les mer her.