Beklager, registreringen ble avsluttet.

Velkommen til norsk, svensk og samisk minifestival på fjellet i Lierne! Samkultur og særkultur i grensetraktene. Hvordan hørtes musikken egentlig ut innerst i Namdalen og på andre siden av grensa på den tida Gamle Lifjellveg sto ferdig i 1892, og før og etter? Finnes det folkemusikk herfra?? Arkivformidler og felespiller Marit Vestrum forteller og gjenskaper lå t i grensetraktene sammen med Kjell-Erik Eriksson (kjent bla.a. fra Hoven Droven folkrock-band) og Marion Totsaas.


  • Dato:15.06.2024 11:00 - 15.06.2024 21:00
  • Sted Gamle Gosen, Lifjellet, Lierne (Kart)

Beskrivelse

Lørdag 15. juni braker det løs på Lifjellet! Eller, ikke akkurat braker - vi er ennå i kalvingstida både for rein og andre dyr, og når vi samles for å feire vår lange norske, svenske og samiske sameksistens midt i dette sårbare, store og vakre området rundt grensa - får vi gjøre det med respekt. Så når vi spiller, synger, forteller og danser i det fri, vil det derfor kanskje bli omtrent som det låt "i gammeltida". - Også når det spilles ny musikk for framtida. På lag med naturen - bærekraftig og gøy!

Bærekraft = balanse. Ikke bruke mer enn man har. 

Ikke ødelegge, skade, rote eller forstyrre - hverken natur eller mennesker. Sånn har vi levd i uminnelige tider. På Fålksjikk fortsetter vi tradisjonen, og oppfordrer alle til å ta med egen kopp og bestikk, og sørge for at søppel havner der det skal.

Vi gleder oss stort til å oppleve en heldag på "en av Norges skrinneste vegvokterplasser" med utøvere fra grenseregionen.


PROGRAM FOR DAGEN

Alle tidspunkt på konserter er omtrentlige - lengden på pausene justeres etter vær, sult og toalettbehov. Møt i god tid.


OPPMØTE PARKERING FRA KL 10

11.00 - Felles avgang fra parkering/slakteplass

11.45 - Åpning på Gamle Gosen

12.00 FORTID - låt i Lierne, Frostviken, Krokom og deromkring før i tia 

- Hvordan hørtes musikken egentlig ut innerst i Namdalen og på andre siden av grensa på den tida Gamle Lifjellveg sto ferdig i 1892, og før og etter? Finnes det folkemusikk herfra?? Arkivformidler og felespiller Marit Vestrum forteller og gjenskaper lå t i grensetraktene sammen med Kjell-Erik Eriksson (kjent bla.a. fra Hoven Droven folkrock-band) og Marion Totsaas.

- Andre halvdel av denne timen er viet et fiktivt musikalsk møte mellom de samiske legendene Lapp-Nils og Jakob Dærga. Kjell-Erik og Ragnhild Glad spiller og forteller. Vi gleder oss stort!

13.30 FREMTID - Kristin Myhrvold, Amund Totland og Marion Z. Totsaas

Må man vokse opp i storbyen for å kunne hevde seg som utøvende kunstner? Vi er ikke sikre på det. Vi vet ikke engang om kreativiteten er mindre hos dem som vokser opp i grisgrente strøk med skog, fjell, mygg og vatn. Bare hør på disse tre unge, fremadstormende med røtter i Lierne:

Marion Totsaas - sanger og instrumentalist som før fylte 20 har etablert seg som en habil utøver innen flere genre

Amund Totland som veldig raskt etter "jazzlinja på kons´n" har få tt et solid fotfeste i Trøndelags jazzhovedstad

Kristin Myhrvold som har slått seg ned i Oslo, og er en stor berikelse i den rytmiske og elektroniske musikkverdenen med blant annet "Han Gaiden"! 

Vi hører dem alle tre i fri dressur på scena på Gamle Gosen. Dette vil du ikke gå glipp av!!

15.00 TRIO ANNA KRÅIK

Hva får man når man kombinerer joik med folkemusikk og rock? Folkjoick? Det er ihvertfall sikkert at når fantastiske Anna Kråik musiserer sammen med to av de mest prominente gutta i Hoven Droven, er det bare å gi seg over :) Kjell-Erik Eriksson på fele og Jens Comén på sax er en opplevelse i seg selv, og vi kan love at denne konserten vil du heller ikke gå glipp av!

16.30 Spontanspæll, berettar-tävling og Hambo på vegen Så er det fritt fram for inspirert jam! Har vi noen felles låter vi kan ta "på sparket"? Eller får vi lyst til å synge/spille med på det noen starter på?

Alle artister og publikum er hjertelig velkommen til uhøytidelig, grenseløst samspill med stor takhøyde.

Midt oppi spontanspillinga legger vi den særdeles høytidelige berettar-tävlingen - hvor vi vil undersøke om de beste/verste historiene finnes hos samene, svenskene eller de norske. Vi legger opp til løse lattermuskler og krass kå ring av en tungthengende pris.

Publikum bes bistå ved tvilstilfelle.

Etter så mye sitting, lytting, kaffe, og for noen, - skjitprat, er vi nå klare for kvelden høydepunkt:

DANS PÅ VEGEN. Ja, du leste riktig - så nn gjorde de det før, og vi vil teste om dette er en tradisjon som bør tas opp igjen. Kikke og Ola Blomdal demonstrerer områ despesialiteten Hambo, og så prøver vi andre å henge oss på så godt vi kan. Kjell-Erik, Marit og Toradergruppa stå r for all slags dansbar musikk. Når vi er lei, går vi hjem.


Varmt velkommen!

Vil du dele opplevelsen med andre?

Her er lenke til FB-arrangementet: https://fb.me/e/3LKng6Pof

Les mer om Gamle lifjellveg her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100083174512270