Duoen Marit Vestrum (fele) og Bente Midtsveen (trekkspell) speller opp til svingende gammeldans.

 Marit og Bente speller tradisjonell gammeldans på fele og trekkspell, både fra sine heimtrakter Nord-Trøndelag og Valdres samt gammeldans som var allment kjent på 1900-tallet. Under konserten knyttes musikken sammen med historier om spellmenn og hendelser fra før i tida, og duoen har alltid som mål å spille lokale slåtter og fortelle lokale historier fra det området de turnerer i. Marit er fra Levanger i Trøndelag og Bente fra Nord Aurdal i Valdres. Begge har vokst opp i familier med mye musikk og fått gammeldansen inn med morsmelka. De begynte å spille sammen da Marit flyttet til Oslo i 2005, og har etter det hatt en forkjærlighet for å spille på institusjoner for eldre. 

  • Link til youtube-film av Spaserstokkonsert sendt ut til sykehjem i Steinkjer kommune av Hilmarfestivalen 2020. Del 1 og del 2.

Dere kan lese mer om Bente Midtsveen her.

Mågruppe:  Passer godt for den kulturelle spasertokken, men også publikum som er interessert i gammeldans generelt og tradisjonsmusikk fra Trøndelag og Valdres.

Lengde:  ca 40 - 45 min, men kan spelles kortere eller lengre alt etter ønske. Utstyr: 2 stoler. Musikkinnslagene trenger ingen lydforskning om ikke rommet er stort og med tørr akustikk. Praten må ofte mikses opp.

Honorar: I utgangspunktet følger vi Creos minstesats, men er åpen for rabatter hvis man får mange konserter i samme periode.

Vi er bosatt i Oslo og vi har tilgang til bil.


Under kan dere se en film av konserten Trøndertrøkk og Valdrestakt del 1 og del 2. Den ble spelt inn i forbindelse med DKSS-turne under Hilmarfestivalen november 2020.Film og lyd: Voldseth media og scenemann.no

Foto: Bente Midtsveen