26 Jun
26Jun

Marit Vestrum, Guro Trøseid Gjerstadberget og regissør Irene Waaler Lecomte har de siste månedene jobbet med barneforestillinga "Lum fum budli bu" for barn i alderen 3 – 9 år basert på eventyr og historier fra Anna Monrads fortellinger med folkemusikk og folkedans hentet fra arkivmateriale fra Akershus/Oslo/Viken/omegn. Slåtter, danser, folkesanger, regler og historier formidles gjennom sang, dans, fortelling, fele- og treraderspell.

Planlagte forestillinger:

21. august 2022 - "Gamle Hvam dagen" Gamle Hvam museum

11. sept 2022 - "Lilleriksen" Riksscenen i Oslo

Om forestillinga

Gjennom slåtter, sanger, regler og fortellinger får du være med inn i en fargerik verden hvor vi undres over hva som har vært, hva som er, -og hva som kanskje kommer? Vi møter mennesker, dyr og vesener som er både morsomme, spennende og litt skumle. Ja, både litt lum, fum og budli-bu...! Passer for barn fra 3-9 (100) år Gjerstadberget og Vestrum har til denne forestillingen plukka ut materiale spesielt egna for barn fra folkemusikkarkivet i Akershus, og et utvalg av de mange fortellingene etter Anna Monrad (født 1886 på Nes i Akershus – lenke til bok: https://mia.no/gamlehvam/anna-monrads-fortellinger

I tillegg til at de begge er folkemusikere, er Vestrum også arkivformidler og musikkpedagog, og Gjerstadberget barnehagelærer, scenekunstner og førstelektor i drama med spesialisering innen scenekunst for barn. Vestrum og Gjerstadberget har de siste årene fordypet seg i formidling av lokal folkemusikk, folkedans og kulturarv til barnehagebarn i Oslo og omegn. Sammen med den svært erfarne Irene Waaler Lecomte på regi, setter de dette materialet for første gang i scene.

Idé og produksjon: Guro Erika Trøseid Gjerstadberget og Marit Vestrum 

Utøvere: Marit Vestrum (fele) og Guro Erika Trøseid Gjerstadberget (trerader) 

Regi: Irene Waaler Lecomte 

Scenografi: Christine Lohre 

Syer: Stine Bergo 

Snekker: Marius Essebaggers 


Samarbeidspartnere: Riksscenen, Akershus Musikkråd og Gamle Hvam Museum Støttet av Norsk Kulturråd, Norsk Scenekunstbruk, Riksscenen og Seanse - Senter for kunstproduksjon ved Høgskulen i Volda.

Kommentarer
* E-posten vil ikke bli publisert på hjemmesiden.